Szolgáltatások


Keverés hozott anyagból


Más stúdióban vagy otthoni körülmények között felvett sávok keverését és maszterelését is vállaljuk.

Ha a gitár és basszusgitár sávokat vonaljelként is felvetted, akkor a stúdióban lehetőség van a vonaljelek reampolására. Ez röviden annyit jelent, hogy a vonaljeleket visszaalakítjuk gitárjelekké és ráküldjük a kiválasztott gitárerősítőre és a bemikrofonozott hangfalra. Ezután professzionális felvételi láncon, referencia berendezéseken keresztül újra felvesszük. Az eredmény hasonló, mintha a felvételek eredetileg is profi stúdióban lettek volna felvéve.

Amennyiben szükséges, az ének és más hangszerek otthon felvett sávjait is fel tudjuk javítani, a módszer hasonló a gitárok reampolásához. Analóg "vasakon", (előfokok, kompresszorok, equalizerek) keresztül futtatjuk át a hozott sávokat.

Ha az otthoni felvételek megkezdése előtt egyeztetitek velünk a technikai paramétereket, akkor elkerülhetők az átkonvertálás vagy a nem megfelelő formátumban való felvétel miatti veszteségek is.

Árak


A stúdió alap óradíjai:
10 000 Ft/óra
65 000 Ft/nap (8 óra).

A minimálisan foglalható stúdióidő 2 óra.

Utómunka, editálás:
6 000 Ft/óra

Keverés:
40 000 - 60 000 Ft/dal

Mastering:
12 000 Ft/dal

DDP master fájl készítés CD gyártáshoz:
20 000 Ft

Master CD sorrendezés és CD írás:
10 000 Ft

Komplett demó, lemezanyag felvétele esetében, lehetőség van egyösszegben való megállapodásra is. Erre az elvégzendő munka ismeretében tudunk egyedi ajánlatot adni, ami függ a dalok számától, hosszúságától, stb.

Stúdióköltség fizetése:
  • A stúdióidő lekötését követően 30% foglalót szoktunk kérni, melyet bankszámlára történő befizetéssel vagy átutalással lehet eljuttatni. A lefoglalt, stúdiónaptárba bejegyzett stúdióidő az előleg beérkezése után válik véglegessé.
  • További 30%-ot a felvételek közben vagy befejezése után kérjük.
  • A hátralévő, teljes összeg kiegyenlítését a kész produkció elkészülte, átadása után kérjük.

Gitártuning - technikai műhely


A gitárok karbantartása, pontos beállítása a zenélés minden szituációjában fontos, az eredményes stúdiózáshoz viszont alapkövetelmény. Nem megfelelő húrkészlettel, pontatlan oktáv vagy húrmagasság beállítással vagy egyéb hibákkal (nut, híd, hangolókulcs, potméter, kapcsoló, elektronikai, stb.) nagyon nehéz vagy éppen lehetetlen megfelelően felvenni a gitárokat. Hiába az igyekezet, nem úgy fog sikerülni, ahogy a hangmérnök és Te is szeretnéd.

Vészhelyzetben a stúdiózás alatt is megpróbáljuk elhárítani a legégetőbb hibákat, de a Gitártuning műhelyünk folyamatosan, egész évben a gitárosok rendelkezésére áll. Stúdiózás megkezdése előtt mindenképpen érdemes megnézetni a hangszeredet még akkor is, ha úgy érzed nincs vele probléma.